Kennisgeving besluiten wijziging omgevingsplan

T.b.v. aanmelden bij de provincie Noord-Brabant

Wat kunt u aanmelden met dit formulier

De gemeente kan een kennisgeving toezenden aan de Provincie Noord-Brabant betreffende een ontwerpbesluit of een vaststellingsbesluit m.b.t. wijziging van een omgevingsplan voor of na bekendmaking.
 

Wat gaat de provincie doen met uw aanmelding

Na aanmelding bij de provincie Noord-Brabant ontvangt u een verstuurbevestiging en een ontvangstbevestiging voorzien van een registratienummer. Vervolgens vindt een beoordeling plaats in relatie tot de Omgevingsverordening en ontvangt u in voorkomende gevallen van ons een reactie.
 

Toelichting bij dit formulier

- Vragen voorzien van een *-teken zijn verplicht om in te vullen.
- Tekst voorzien van een heeft een toelichting die verschijnt door met uw muis op de  te gaan staan.

U vult het formulier in namens het college van burgemeester en wethouders. Het is daarom van belang dat u het formulier volledig en juist invult. Aan het invullen van het formulier kunnen geen rechten worden ontleend.
 

Voor het volledig invullen van dit formulier heeft u in ieder geval nodig:

- Gegevens van het ruimtelijk plan
- De Omgevingsverordening Noord-Brabant, voor zover een toelichting op het ruimtelijk plan gewenst is.
 

Vragen of contact

Heeft u nog vragen bij het invullen van het formulier of zijn er andere vragen dan kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Brabant via e-mail PlanbegeleidingRO@brabant.nl of via het telefoonnummer: +31652794034

Gegevens gemeente

 

Correspondentieadres

Huis- of postbusnummer* 
Huisnummertoevoeging
 

Contactpersoon voor dit plan

  

Waarvan wilt u ons in kennis stellen:

 

Ter inzagelegging ontwerpbesluit tot wijziging omgevingsplan 

Een vaststellingsbesluit tot wijziging omgevingsplan (art. 10.3 Ob)

Ter inzage vastgestelde wijziging van het omgevingsplan

 

Naam plan

 
 
 

Datum besluit

dd-mm-jjjj
dd-mm-jjjj
 
 
 
Wordt er voorzien in:
 

Documenten toevoegen

Voeg hier de volgende documenten toe:
 
Stukken die nog meer redelijkerwijs nodig zijn voor de beoordeling kunt u hieronder bijvoegen.Bestanden die in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) staan hoeft u hieronder niet als bijlage toe te voegen.

Maximaal 10 bijlagen (geen ZIP-bestanden)

Let op, alleen zichtbare (dus aangevinkte bijlagen worden opgeslagen)
Omschrijving Selecteer bijlage Regel toevoegen
* = Invoer verplicht
 
Het formulier kan niet worden geopend. Met dit formulier dienen bestanden te worden verzonden. Dit is op het systeem waar u mee werkt (Safari op iOS) helaas niet mogelijk.
Dit formulier gebruikt Ajax. Dit is een techniek die uw browser niet ondersteunt. U kunt het formulier helaas dan ook niet invullen.
Vul bij een vestigingsadres hier het huisnummer in, of vul bij een postbusadres hier het postbusnummer in.
Vul alleen letters in. Gebruik geen punten.
De gemeente legt het ontwerp-omgevingsplan en de bijbehorende stukken 6 weken ter inzage (artikel 3:11 Awb).
Het vaststellingsbesluit tot wijziging van een omgevingsplan wordt onverwijld toegezonden aan GS (art. 10.3 Ob) als sprake is van het niet of niet volledig overnemen van een provinciale zienswijze of als het plan wijzigingen bevat t.o.v. het ontwerp en sprake is van een provinciaal belang en evenwichtige toedeling van functies aan een locatie. Toezenden biedt basis voor de provinciale inzet van een reactieve interventie (16.21 Ow).

De gemeente maakt het besluit bekend door het te publiceren in het gemeenteblad via het LVBB. Tegelijk met de bekendmaking geeft de gemeente kennis van de terinzagelegging van de bijbehorende stukken.

1.             Daarnaast stuurt het bevoegd gezag een exemplaar van het besluit aan degenen die zienswijzen over het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Het bevoegd gezag vermeldt hierbij door wie, binnen welke termijn en bij welk orgaan, beroep mogelijk is.
Indien er later een aanvulling is op de ter inzage gelegde stukken kunnen deze onder verwijzing van het toegekende registratienummer separaat worden toegezonden.
Graag invullen identificatienummer als het een STOP/TPOD plan betreft.
Graag invullen identificatienummer als het een IMRO2012 plan betreft.
Als er voorafgaand aan de aanmelding vooroverleg heeft plaatsgevonden wordt dit zoveel mogelijk in de procedure meegenomen.
Er zijn twee situaties die kunnen spelen bij herbegrenzing in de Omgevingsverordening

Situatie 1: Herbegrenzing achteraf.

Dit is de situatie die veruit het meest voorkomt. Er is in de instructieregels van de Omgevingsverordening aangegeven wanneer c.q. onder welke voorwaarden een ontwikkeling kan worden toegelaten in een gebied (bijv. NNB of stedelijke ontwikkeling in Landelijk gebied) Daarbij wordt dan afgeweken van de ‘hoofdregel’ (die de ontwikkeling niet toestaat). Een besluit van de gemeente dat aan de afwijkingsvereisten voldoet is dan niet in strijd met de Omgevingsverordening en kan zonder grenswijziging vastgesteld worden. De gemeente moet in het (ontwerp)besluit onderbouwen waarom en hoe aan de randvoorwaarden voor de afwijking is voldaan. Door ‘Ja’ in te vullen zijn we ervan op de hoogte dat na de besluitvorming door de gemeente een wijziging van de kaart nodig is.

Situatie 2: Herbegrenzing vooraf.

Het kan voorkomen dat voor de besluitvorming over een plan wel eerst een herbegrenzing nodig is, omdat er geen vooraf geformuleerde afwijkregels zijn opgenomen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de locaties ‘Bebouwd gebied’ en ‘Beperkingen veehouderij’. Het is dan van belang om samen met de Provincie (planbegeleider) de planning op de kaartaanpassingsronde van de Omgevingsverordening af te stemmen.
Als de wijziging enkel bestaat uit het aanvullen van de toelichting met informatie over de terinzagelegging en zienswijzen en/ of wijziging identificatienummer en/ of kleine tekstuele aanpassingen kan Nee ingevuld worden.